Cactussen en vetplanten

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot.

Weinig water en speciale cactusgrond

Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

Cactussen kopen

Van mini cactusjes en vetplantjes tot grote cactussen die écht een eyecatcher vormen in huis. U vindt het allemaal bij Life & Garden in Etten-Leur. Graag tot snel! 

 

Bezoek onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten